Waarom inzetten op een HR-audit?

Image
Icoon van persoon met focus

Hogere efficiëntie en effectiviteit

Een HR-audit analyseert je HR-processen en identificeert mogelijkheden voor verbetering en optimalisatie, met als doel het verhogen van de efficiëntie en effectiviteit. Zo zie je snel waar de prioriteiten liggen.   

Image
Young HR Pro

Betere besluitvorming

Een HR-audit evalueert de kwaliteit en betrouwbaarheid van de HR-gegevens van een organisatie, wat leidt tot verbeterde besluitvorming en het vergroten van het vertrouwen van belanghebbenden in het personeelsbeheer. 

Image
Icoon van koffer

Concurrentiepositie versterken

Door de HR-processen te analyseren, kan een HR-audit nieuwe benaderingen en mogelijkheden identificeren die de organisatie kan benutten om haar concurrentiepositie te versterken en groeikansen te creëren.

Image
Icoon focus

Aanscherping van de beveiliging

Door je HR-aanpak te auditen, kunnen zwakke punten en potentiële risico's in de GDPR-infrastructuur worden geïdentificeerd en aangepakt, waardoor de beveiliging en bescherming van gegevens wordt verbeterd.

Laurens

"De HR-audit was een verhelderende ervaring die onze organisatie in staat stelde om inefficiënties te identificeren en de HR-processen te optimaliseren, waardoor we onze werknemers effectiever konden ondersteunen en ons bedrijf naar een hoger niveau konden tillen."

Laurens Brams
HR Manager

Onze werkwijze

textballoons

Intake

We gaan in gesprek met alle stakeholders zoals het bestuur, management en HR van de organisatie om een goed beeld te kunnen schetsen van de noden.

junior hr consultant

Analyse via survey

Via een digitale survey stellen we gerichte vragen aan het management en medewerkers waarna we een duidelijke analyse maken.

CHRO

Rapport samenstellen

We stellen een rapport samen met inzichten op belangrijke bouwstenen en de eNPS (Employee Net Promoter Score) wordt vastgesteld.

HR manager

Presentatie rapport

Het management ontvangt een gedetailleerd rapport met de resultaten en potentiële actiepunten die van invloed zijn op efficiëntie en verbetering.

Til je organisatie naar een hoger niveau met onze HR-audit.

 We gaan graag samen in gesprek om te bekijken hoe we het HR-beleid in je organisatie verder kunnen uitbouwen. 

Humanminds hero
Humanminds hero
Humanminds hero