Waarom zet Human Minds zo hard in op het omkaderen van hun medewerkers? En wat is de impact hiervan op de interne organisatie en de resultaten? In een gesprek met de Talent Manager, Griet Foré, krijgen we de kans om mee te kijken achter de schermen.

 

Wat was voor jou de aanzet om voor Human Minds te werken?

"Ik heb het geluk gehad dat ik doorheen mijn carrière HR vanuit verschillende invalshoeken heb kunnen zien en benaderen. Van operationeel en hands-on, tot het strategische en beleidsmatige. Bij Human Minds komt dat voor mij allemaal samen. Dat is een combinatie waar ik veel energie uit haal. Human Resources is steeds meer een zaak van Talent Management. Door in te zetten op talenten en mensen ook in de driver seat van hun eigen carrière te zetten, creëer je professionals die heel goed weten waar hun sterktes liggen en waar ze daarmee naartoe willen. Dat genereert ook medewerkers die ownership nemen over hun loopbaan en daardoor meer werkgeluk ervaren."

"In HR moet je een doortastende impact kunnen maken op een werking en een beleid dat over mensen gaat. Zoiets werkt enkel met talenten die elke dag het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarom staan onze Humanminds centraal. Groeien en expertise opbouwen, dat doe je aan de hand van projecten op maat en coaching op je individuele kennis, skills en ambities. Daar biedt onze eigen Academy van interne en externe experten dan weer een heel mooie meerwaarde in."

 

Klinkt allemaal goed, maar hoe slagen jullie erin om die persoonlijke doelen met jullie bedrijfsdoelen op elkaar af te stemmen?

"Onze Humanminds zijn professionals die elke dag willen bijleren, energie krijgen van het werken met mensen en ownership hoog in het vaandel dragen en zichzelf blijven uitdagen. Ze zetten hun kennis en expertise in op projecten waar ze zelf inspraak in hebben."

"Als organisatie beginnen we altijd met het in kaart brengen van de persoonlijke doelstellingen van onze Humanminds. Deze worden altijd afgetoetst met de missie en visie is van onze  organisatie. Door die persoonlijke doelen af te stemmen in lijn met de bedrijfsdoelstellingen krijgen we geëngageerde medewerkers."

"De diversiteit aan opleidingen in de Academy helpt hen proeven van nieuwe dingen. Via de verschillende projecten krijgen ze alle kansen om steeds te groeien of hun koers aan te passen naar wat voor hen het beste aanvoelt. Ons inside-out model, waar we heel candidate-driven tewerk gaan  zorgt voor een win-win-win,  waardoor we als organisatie sneller groeien maar dit geldt ook voor  onze Humanminds en dat zorgt dan weer voor onze meerwaarde bij onze klanten."

 

Hoe zie je deze persoonlijke omkadering dan precies? 

"Een Humanmind zal altijd 3 coaches hebben waar ze op vaste momenten mee kunnen overleggen. In eerste lijn kan een consultant altijd voor alles terecht bij de Talent Manager. Daarnaast is er ook de Business Manager die projecten zoekt die aansluiten bij hun persoonlijk ontwikkelingsplan. Ten slotte is er ook onze Academy Manager, die individuele opleidingen en trainingen uitwerkt."

 

Hoe zie je de rol van een HR-expert van de toekomst?

"Het HR-vakgebied zal steeds meer de richting van employee centricity uitgaan. De employee journey, met al zijn deelfacetten zal nog meer dan vandaag aan belang winnen in de HR-strategie van bedrijven. Daarnaast speelt ook data een steeds grote rol naar inzichten toe. Het is interessant om te zien hoeveel we vandaag al kunnen meten. En meten is weten. Dus, een HR-professional, of die nu eerder aan de harde, softe of generalistische kant werkt, zal met deze twee zaken rekening moeten houden, er handig op moeten kunnen inspelen en zich die processen en mogelijkheden daarvan eigen maken."

 

Wat zijn de grootste uitdaging voor jou als Lead Talent Manager? 

"De grootste uitdaging ligt voor mij in het creëren van een thuisgevoel voor onze medewerkers. Onze Humanminds moeten zich thuis en veilig voelen binnen onze organisatie. Maar ook vooral ondersteund en bijgestaan worden met raad en daad. Daarnaast  is het heel belangrijk dat onze consultants inzichten verwerven in hun eigen skills en talenten.  Als Talent Manager zal ik daarin een zeer belangrijke rol spelen. Samen met onze Homebase help ik onze consultants om te zoeken naar hun sterktes en valkuilen, en hoe hier het best mee om te gaan."

 

Je klinkt alvast heel erg overtuigd van het Human Minds model. Als HR stop je hier duidelijk veel energie in, maar waar blijf je zelf de energie halen?

"Van mijn collega’s en onze consultants, met stip op één. Ik ben echt iemand die mensen rond mij nodig heeft. De positiviteit, de cultuur en de proactieve werksfeer, dat werkt voor mij altijd aanstekelijk. Naast inhoudelijk en procesmatig bezig zijn, is het is leuk om te weten dat je iemand kan coachen en een vertrouwenspersoon kan zijn bij vragen of problemen. Soms is dat ook gewoon eens luisteren naar iemand op een slechte dag, want dat bestaat ook nog altijd 😉.  Thuiskomen en het gevoel hebben dat je werk en je dag iets hebben bijgedragen aan het groeitraject van onze Humanminds , dat voelt heel fijn."

Ook Humanmind worden?